Noordwijk – Sportpark SJC kampt met stagnatiekosten. Deze worden nu geraamd op 1,9 miljoen euro. Het lijkt erop dat de gemeente opdraait voor deze kosten. Bruisend Noordwijk stelt vragen over het proces.

VV SJC krijgt een nieuw sportpark, inclusief een clubgebouw en kleedkamers. Maar begin dit jaar werd geconstateerd, dat de dragende wand niet over de juiste constructieve eigenschappen beschikte. Het werk werd stilgelegd en na onderzoek is er extra bewapening aangebracht. Dit leidde tot vertraging en de aannemer claimt 1,9 miljoen aan ‘stagnatiekosten’.

De constructeur is al aansprakelijk gesteld voor de stagnatieschade, maar die stelt, dat een leverancier van de hoofdaannemer een fout zou hebben gemaakt. De kans bestaat, dat niet alle schade verhaald kan worden op de aansprakelijke partijen: dan draait de gemeente als hoofdopdrachtgever op voor de schade.

Bruisend Noordwijk vindt dat er veel onduidelijkheden zijn en stelt daarom aantal schriftelijke vragen aan het college. Bruisend Noordwijk wil graag weten hoe het zover heeft kunnen komen en uiteraard wie er uiteindelijk de eindverantwoordelijke is voor de kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in