Bollenstreek – In de regio Holland Rijnland werken zo’n 25.000 arbeidsmigranten, waarvan een groot deel afkomstig is uit Midden- en Oosteuropa. In totaal zijn in Nederland een kleine 400.000 arbeidsmigranten aan het werk.

Om hier te werken, hebben al die werknemers ook huisvesting nodig en dat is een groot probleem. Er zijn landelijk 100.000 bedden te kort. Ook in onze regio is het tekort groot en dat leidt tot grote uitdagingen voor werkgevers, uitzendbureaus en huisvestingspartijen. Zij hebben zich eind 2017 verenigd in de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten, die met de politiek zoekt naar gecertificeerde huisvestingsoplossingen.

In de uitzending van aanstaande woensdagavond zijn Taskforceleden Nico Geerlings en Dennis van Wieringen en ondernemer Ruud Warmerdam te gast. Presentatoren John van der Tol en Joep Derksen gaan met ze in gesprek over de noodzaak van inzet van arbeidsmigranten, de uitdagingen en kansen op gebied van huisvesting en de rol van de Taskforce. Ook zal er aandacht zijn voor de vragen en misverstanden die vaak leven rondom dit onderwerp.

BoBizzNizz is het zakenradioprogramma van Bollenstreek Omroep en is te beluisteren op woensdagavond om 20:00 uur via 105.3 FM of online, www.bollenstreekomroep.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in