Bollenstreek – Er zijn ruim 280.000 familiebedrijven in Nederland. Goed voor 40% van de werkgelegenheid en 50% van het Bruto Nationaal Product. Heel belangrijk dus. Maar wat maakt deze bedrijven nu zo anders dan ‘gewone’ bedrijven. Daat gaat het woensdag over in het Bo-radioprogramma BoBizzNizz.

Specialisten in familiebedrijfskunde duiden vaak op de bijzondere balans van belangen tussen familie, bedrijf en het eigendom. Daarin wijken familiebedrijven af. Is het instappen in het familiebedrijf een must of een last? We spreken in BoBizzNizz met 3 ondernemers uit familiebedrijven. Leonoor van den Burg van C.J. Duivenvoorde Grond-, Weg- en Waterwerken, Wesley Ammerlaan van Ammerlaan de Bakkers en Laurens Bakker van Autobedrijf Bakker, over hun ervaringen, de mooie kanten en de uitdagingen van het werken in het familiebedrijf.

Onze nieuwsgast is Dave Weijers van restaurant De Heerekamer in Lisse. Dave was al 1 van de eigenaren van dit restaurant, dat 2 jaar geleden haar deuren opende. De mede-eigenaren hebben recent gekozen voor de volle aandacht voor hun andere bedrijf, waardoor Dave de stap kon zetten om helemaal eigenaar te worden. We zijn benieuwd naar zijn visie en wat hij voor zijn gasten met de feestdagen in petto heeft.

We introduceren een nieuwe deskundige in ons deskundigenpanel. Fred Kortekaas van Homma Elektrotechniek BV uit Lisse. Fred zal regelmatig aanschuiven over de ontwikkelingen op gebied van domotica, technologie en duurzaamheid. Over dat laatste spreken we deze keer.

BoBizzNizz is te beluisteren op woensdag van 20:00 tot 21:00 uur op BO-de omroep van de Bollenstreek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in