Het kabinet kiest in haar beleid overduidelijk voor corporate Nederland. Directeuren van multinationals en VNO/NCW-voorman Hans de Boer lopen de deur van het torentje plat, om te lobbyen voor hun achterban. Daarbij wordt het midden- en kleinbedrijf veelal vergeten. Dat krijgt de klappen van de btw-verhoging, verhoging van de vennootschapsbelasting en tussen VNO-NCW en hun dochter MKB-Nederland ontstaat ruis.
Tussen dat gekrakeel presenteerde ONL voor Ondernemers kort voor de zomer hun “MKB Toekomstplan 2030”. Voorman Hans Biesheuvel had het bij de aanbieding aan staatssecretaris Mona Keizer over ‘MKB First”. Het bedrijfsleven in de Duin- en Bollenstreek bestaat hoofdzakelijk uit midden- en vooral kleinbedrijven. Een mooie aanleiding om Hans Biesheuvel uit te nodigen in BoBizzNizz en het met hem over zijn toekomstplan te hebben.
We gaan met Hans ook in gesprek met de ondernemersvoormannen uit de Duin- en Bollenstreek, Peter Jongejan van de KOV en Alfons Morssink van Bedrijfsleven Bollenstreek. Daarbij zal het gaan over de vraag hoe het MKB in de streek ondernemender gemaakt kan worden. Wat is nodig voor groei en ontwikkeling? Hoe worden de belangen van de bedrijven in de streek het beste gediend en hoe zorgen we in de Duin- en Bollenstreek ook voor MKB First?
We zijn benieuwd naar de visie van de gasten en wij niet alleen, ook de lokale politiek en de ondernemers doen er goed aan om woensdag 17 oktober tussen 20 en 21 uur te luisteren naar BoBizzNizz op Bollenstreek Omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in