Net voor de zomer presenteerde de klimaattafel van Diederik Samson het plan om de Nederlandse woningen gasloos te maken. Dat terwijl de hele wereld overschakelt op het milieuvriendelijke aardgas. Hij stelde een belastingverhoging van maar liefst 75% voor om dit af te dwingen. Experts uit de bouw lieten al snel weten dat in Nederland minder dan 5% van de huizen geschikt is om op alternatieve bronnen van verwarming over te gaan. Warmtepompen werken alleen in de meest energiezuinige en nieuwe huizen. Bovendien heeft de bouw- en installatiebranche eenvoudigweg niet de capaciteit voor aanpassing.

Reden genoeg om eens uitgebreid stil te staan bij dit onderwerp, want we willen weten hoe het nu echt zit. In het tafelgesprek ontvangen Esther den Hertog en Ed Slobbe aannemer/installateur Ed Takken (Hoes Installatietechniek), energiespecialist Koos Burgmeijer (EE Care) en beleidsmedewerker duurzaamheid Rob de Mooij (HLT-Samen). Met hen belichten we de feiten, kansen en uitdagingen.

Op dinsdag 2 oktober wordt The Guts Award uitgereikt aan het bedrijf/de ondernemer uit de Bollenstreek en Haarlemmermeer die het meest innovatief is. Wij hebben de winnaar aan tafel. En tenslotte is ICT-deskundige Koos van Kruistum (BMP Datapartners) onze gast. Met hem praten we over security en cybercrime, o.a. CEO-fraude en hoe je dat kunt signaleren en voorkomen.

BoBizzNizz is te beluisteren op 3 oktober van 20:00 tot 21:00 uur via Bollenstreek Omroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in