Raadsakkoord Lisse ondertekend. Foto: Sven van der Vlugt

Lisse – De verschillende politieke partijen in Lisse reageren overal positief op het gepresenteerde raadsakkoord afgelopen donderdag. De fractievoorzitters benoemden vaak de waardering voor het samen optrekken. PvdA-GL was kritisch op het proces rond het raadsakkoord.

Verkiezingswinnaar Rob Veldhoven (Nieuw Lisse): “Politieke partijen zitten er niet om elkaar verbaal plat te slaan, maar samenwerken om dingen voor elkaar te krijgen voor onze inwoners.”

Tim Ravesteijn (D66) is trots en noemt dat in Lisse politieke kleur altijd wordt afgewogen tegen het politiek belang. Kees van der Zwet (CDA) benoemde ook deze samenwerking, het akkoord had volgens hem ook ‘Samen met Lissers’ kunnen heten. Vincent Scheurwater (SGP-CU) is blij dat de verbinding met de wijken meer wordt opgezocht.

De VVD legde de nadruk op de financiële positie van de gemeente. De gemeente heeft een gat in de begroting als het gaat om structurele inkomsten. De VVD is optimistisch dat er niet alleen naar verhoging van de gemeentelijke belastingen gekeken gaat worden, maar ook naar besparingen en subsidies.

PvdA-GL was kritisch op het proces. Fractievoorzitter Van der Wiel is teleurgesteld in het proces. Zij waren met twee zetels winst een van de winnaars van de verkiezingen, maar er is in zijn ogen te weinig opgeschreven over armoedebeleid. Ook vindt de partij het proces voor het kiezen van wethouders niet goed gegaan. Dit proces werd gelijktijdig gestart met het bespreken van het raadsakkoord en alleen de formateur heeft advies gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in