Bestuurscentrum van Teylingen in Voorhout. Foto: Google Maps.

Teylingen – VVD, Trilokaal en D66 hebben hun conceptversie van het coalitieakkoord aangepast. Van de 230 reacties van inwoners zijn 60 ideeën in de plannen voor de komende jaren opgenomen.

De beoogde coalitiepartijen maakten half april bekend bezig te zijn met een ‘raadsakkoord’. Inwoners kregen een week de tijd om daar via de website vitaalteylingen.nl op te reageren. In de vernieuwde versie zijn volgens de coalitie nu ook onderwerpen opgenomen als geluidsoverlast, biodiversiteit, luchtkwaliteit en oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Later volgt nog een ‘collegeakkoord’ waarin punten concreter zijn uitgewerkt.

Begin deze week werd ook een besloten workshop georganiseerd voor alle raadsleden. De vier beoogde oppositiepartijen (GroenLinks, ChristenUnie, CDA en PvdA) waren daar niet bij aanwezig, omdat ze het oneens zijn met de gang van zaken.

Donderdagavond sprak presentator Gerben van Eck in Nieuwsboulevard met ChristenUnie-fractievoorzitter Frans Nederstigt. De Teylingse politicus legde onder andere uit waarom hij het oneens is met de naam ‘raadsakkoord’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in