Pien Hersman in actie (foto: WIJC).

Bollenstreek – Tijdens het World Cup kwalificatietoernooi hebben de twee deelnemers van Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) zichzelf verbeterd. In Heerenveen reed Pien Hersman uit Lisse zelfs een nieuw Nederlands record voor junioren over twee 500 meters. Met een tijd van 38.77 verbrak ze tijdens de tweede omloop ook haar eigen clubrecord en eindigde ze als dertiende. Op de 1000 meter eindigde de schaatsster van KNSB Talent Team Noordwest als 19e en was haar tijd van 1:18.87 opnieuw goed voor een clubrecord. Yves Vergeer kwam in actie op de de 5000 meter waar hij 13e werd met een tijd van 6:27.92, 1500 meter (18e, 1:48.72) en de 10 kilometer (10e, 13:27.67). Vergeer’s tijden op de langste afstanden waren eveneens goed voor een nieuw clubrecord. Bij de afsluitende massastart eindigde Yves Vergeer als 14e.

Vergeer reisde tijdens het toernooi in Thialf ook af naar Enschede waar de tweede marathon in Marathon Cup verreden werd. Op het Twentse ijs zag de IKO-schaatser zijn ploeggenoot Bart Swings de wedstrijd winnen en eindigde hij zelf als 21e. Bij de dames was Bollenstreek-schaatsster Loesanne van der Geest mee met de beslissende ontsnapping en plaatste zich als 10e. Mark van der Hulst greep bij de beloften met een vierde plaats net naast een podiumplaats, maar klimt in het tussenklassement op naar de derde plaats. Broer Stan van der Hulst eindigde als 45e, clubgenoot Tom Leltz finishte de wedstrijd als 29e.

Naast wedstrijden op landelijk niveau waren de schaatsers van Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC ook actief op regionaal niveau. Bij de baanwedstrijden in Haarlem kwamen zowel jong als oud met veel plezier in actie tijdens de IJsbeer- en Ijskonijncup en verbeterden zichzelf regelmatig.

Yves Vergeer in actie (foto: WIJC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in