Arjan Heijl

Warmond – De recreatie-ondernemers in Warmond hebben bij de gemeenteraad aan de bel getrokken over de gang van zaken rond een onderzoek naar de invoering van toeristenbelasting in de gemeente Teylingen.

Bij de behandeling van de begroting voor 2020 heeft de gemeenteraad uitgesproken dat er een onderzoek moest komen naar de mogelijke invoering van toeristenbelasting in de gemeente Teylingen per 1 januari 2021. Onlangs lieten B&W echter weten dat een dergelijk onderzoek zou worden uitgesteld, omdat ondernemers die werkzaam zijn in de recreatie, zoals hotels, campings en jachthavens, momenteel al zwaar getroffen worden door de coronacrisis en wel iets anders aan hun hoofd zouden hebben dan meewerken aan het onderzoek. Bovendien zou het bureau dat het onderzoek zou uitvoeren dit niet goed kunnen doen vanwege alle beperkende contactmogelijkheden. Voor B&W was dat aanleiding om de gemeenteraad te informeren over uitstel van het onderzoek. PvdA, CDA en GroenLinks konden zich echter niet vinden in deze opstelling van B&W. De drie fracties zijn van mening dat er elders in het land voldoende informatie beschikbaar is over toeristenbelasting en dat er geen uitstel nodig hoeft te zijn. “Het is geen hogere wiskunde”, liet Jeroen Thomassen (GroenLinks) weten.

De recreatie-ondernemers zijn echter niet te spreken over de opstelling van de fracties. “De ondernemers worden nu al zwaar getroffen door alle maatregelen als gevolg van het coronavirus en zitten momenteel echt niet te wachten op een onderzoek naar de invoering van toeristenbelasting”, laat het Warmondse bestuurslid Arjan Heijl van het Business Platform Teylingen weten. “Dat kunnen ze er nu echt niet bij hebben”, aldus Heijl. Het BFT heeft inmiddels een brief naar de Teylingse gemeenteraad hierover gestuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in