Noordwijk – Voor versterking van haar toezicht en hulpverlening aan het strand, is de Noordwijkse Reddingsbrigade op zoek naar nieuwe mensen. De NRB leidt jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen op tot gediplomeerde lifeguards. Zij ontvangen een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet. Voor scholieren is het bovendien mogelijk hun maatschappelijke stage bij de NRB te vervullen.

Het Noordwijkse strand trekt jaarlijks veel bezoekers voor ontspanning en sportieve activiteiten. De Noordwijkse reddingsbrigade (NRB) levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid op en rond het strand. De NRB leidt jongeren en volwassenen op tot lifeguards met een internationaal erkende diploma voor toezicht en hulpverlening. Naast het strandtoezicht, levert de NRB ook inzet bij evenementen in de gemeente, zoals een optocht of strandloop. Sinds 2018 krijgen de lifeguards een vrijwilligersvergoeding voor hun inzet.

Op donderdagavond 25 april gaat de nieuwe opleiding voor komend seizoen van start. Na het examen in juni kunnen de nieuwe gediplomeerde (Junior) Lifeguards al deze zomer betaald aan de slag. De opleiding bestaat uit diverse onderdelen, zoals een cursus EHBO/ MFA en rij- en vaaropleidingen. De lessen vinden gedurende 8 weken plaats op de donderdagavond (18.45-21.00 uur) en zaterdagochtend (9.45-12.00 uur). De EHBO/MFA op 3 aanvullende dagen. Kosten: 22 euro (jongeren), 35 euro (volwassenen), lidmaatschap NRB.

Bel of app voor meer info naar 06 24 51 72 93 of kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op zondag 7 april van 13.30 – 15.30 uur, Clubgebouw NRB Bosweg 4 in Noordwijk.

Direct aanmelden voor de lifeguardopleiding kan ook: www.wordlifeguard.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in