Griffie: referendumverzoek fusie niet-ontvankelijk verklaren

Noordwijk – Het referendumverzoek van Raymond Salman gericht op de fusie van Noordwijk en Noordwijkerhout is in een advies van de griffier niet-ontvankelijk verklaard. Dat blijkt uit de stukken voor de raadsvergadering van 6 juli. Het referendumverzoek is gericht op een beslissing die zijn grondslag vindt in een eerder genomen besluit waarover een referendum is gehouden of kon worden gehouden. Het gaat om het principebesluit genomen op 20 april. Het referendumverzoek is niet tijdig ingediend. Verder wordt in het voorstel aan de gemeenteraad omschreven dat het herindelingsontwerp tijdig openbaar is gemaakt via de gemeentelijke website, een advertentie in de krant en gemeentelijke tweets. Tegen dit besluit had een referendumverzoek kunnen worden ingediend. Er wordt verwezen naar een uitspraak van de Raad van State van 3 augustus 2015. De gemeenteraad beslist op 6 juli of het ze het verzoek ook niet-ontvankelijk verklaren. Dat betekent dat een referendum niet doorgaat op basis van juridische argumenten.

170706_R_03_Raadsbesluit_verzoek_referendum

4 REACTIES

  1. De griffie woont zeker niet in Noordwijk en luistert w.s. Ook niet naar de burgers door wie zij maandelijks haar salaris mag ontvangen.
    Vooral zo doorgaan politiek, kom je nog verder weg te staan van je burgers. Vertrouwen is toch al naar een dieptepunt gezakt.

  2. Verstandig besluit ! Als je kijkt hoe bijeenkomsten voor de fusie bezocht werden was er bij beide gemeente totaal geen animo ! Dan moet je niet op de valreep met een geldverslindend referendum aankomen !!

  3. Sinds wanneer is de griffie een zelfstandig bestuursorgaan? Zijn degenen die niet van zelfstandige gemeenten houden wel gesteld op zelfstandige griffies? Zou het zo kunnen zijn dat de griffie van de Gemeenteraad voor deze publicatie eerst heeft overlegd met de voorzitter van de Gemeenteraad? Zuiverheid van procedures is voorwaarde voor zuiverheid van beslissingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in