Noordwijk – Het verzoek om een raadgevend referendum van inwoner Raymond Salman is mogelijk te laat ingediend. Hij vroeg vorige week om een referendum ondersteund door genoeg handtekeningen. De griffier zoekt momenteel uit of het verzoek gehonoreerd kan worden volgens de regels in de verordening. CDA-raadslid Zoetendaal deed ook eigen onderzoek. Een referendum mag niet gehouden worden over besluiten ‘die naar het oordeel van de raad hun grondslag vinden in een eerder genomen besluit waarover een referendum is gehouden of kon worden gehouden’. Op 20 april nam de gemeenteraad al een principebesluit over fusie. Het referendumverzoek had dus voor 20 april ingediend moeten worden. Of de Noordwijkse gemeenteraad daar ook zo over denkt, wordt op 6 juli duidelijk.

6 REACTIES

 1. Ze doen er echt alles aan hè om het geloof in de politieke correctheid en democratie te niet te doen!!!
  Dit gaat tot problemen leiden en als we over 10 jaar zeggen die fusie was toch niet zo’n goed idee, waar zijn de aansprakelijken dan??!!

  • En als het over 10 jaar wel een succes is? (Mijn inziens zeer waarschijnlijk) Dan hoor je waarschijnlijk niets meer van Salman en consorten

 2. Wat is een “succes”? Naar welke criteria? Nog moeilijker: wat zal over tien jaar een “succes” mogen heten? Belangrijk: niet alles wat de bestuurders een “succes” noemen is ook echt een succes. En: niet alles wat de bestuurders “democratie” noemen is ook echt democratie. Eerst klaagden ze dat het volk niet in beweging komt, komt het in beweging, is het weer niet goed. Nee, voor de genoemde “Salman en consorten” ligt er zeker wel voor tien jaar werk. Stilletjes verdwijnen? Reken er niet te veel op.

 3. Alvorens artikelen te plaatsen op de website zou de redactie van Omroep BO kennis moeten nemen van de feiten en hoor en wederhoor toe passen.

  Journalistiek is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is de waarheid beschrijven.

  Met het aannemen van de referendum verordening is het mogelijk geworden voor de gemeenteraad maar ook voor de inwoners van Noordwijk om een referendum te houden als daar behoefte aan is. De behoefte is er zoals overduidelijk blijkt uit de bijna 100% meer ondersteuningsverklaringen bij het Inleidend verzoek tot raadgevend referendum dan vereist.

  In het huidige politieke klimaat, en met een kersverse referendum verordening, is het afwijzen van een verzoek bijna geen doen; zouden wel heel heel goede gronden voor moeten worden aangevoerd, beter dan enkel dat het te laat zou zijn. En dat zogenaamde te laat, daar denken de juridisch adviseurs anders over. We wachten met vertrouwen af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in