Noordwijkerhout – Deze week vierde het VTO (Vrije Tijd Orkest) uit Noordwijkerhout haar 15-jarige verjaardag. Het VTO is een orkest van mensen die overdag vrije tijd hebben en heel veel plezier beleven om gezamenlijk muziek te maken. Het orkest wordt gevormd door mensen uit de regio Leiden en repeteert elke maandagmiddag in De Parade te Noordwijkerhout.

Het VTO is in oktober 2006 opgericht door twee leden van muziekvereniging St. Jeanne d’Arc te weten Henk de Bruin en Theo Duivenvoorden. Het startte als “Seniorenorkest” en deze naam werd al binnen 4 dagen veranderd in “Vrijemiddagorkest “. Ook deze naam was niet een lang leven beschoren en werd weer 3 dagen later veranderd in “VrijeTijd Orkest”. Het VTO startte met 21 leden en heeft op dit moment 28 leden. Vanaf het begin was het de doelstelling om dit orkest te vormen uit mensen uit de regio Leiden en de Bollenstreek, die overdag vrije tijd hebben en muziek spelen heel leuk vinden. Uiteraard speelt het sociale contact een belangrijke rol. Naast repeteren op maandagmiddag geeft het VTO ongeveer vijf tot zes optredens per jaar in de regio Bollenstreek en Leiden.

Bij een verjaardag hoort taart en dus werd het VTO afgelopen maandagmiddag bij verrassing getrakteerd op taart om haar 15-jarige verjaardag te vieren. Naast de taart zal het VTO haar verjaardag vieren met een Nieuwjaarsconcert op 23 januari 2022 in Noordwijkerhout. Zang, percussie staan op het programma en een ludieke verrassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in