Rekening van Lissenaar geplunderd na oplichting

De verdachte (beeld politie)

Lisse – Een 73-jarige inwoner van Lisse is 20.000 euro kwijt geraakt nadat hij werd opgelicht door een zogenaamde bankmedewerker. Opsporingsprogramma Team West besteedde aandacht aan de zaak.

Het slachtoffer kreeg eerst een e-mail die van zijn bank leek te komen. De man vertrouwde het niet en besloot zijn inlognaam en wachtwoord te veranderen. Diezelfde avond kreeg hij telefoon van iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Deze meldde een inbraakpoging op de rekening van de Lissenaar en wist uiteindelijk het vertrouwen van zijn slachtoffer te winnen. Om het geld van zijn rekening ‘veilig te stellen’, moest de man al zijn gegevens vertellen: inlognaam, wachtwoord en pincode. Daarna kreeg hij de opdracht om zijn pinpassen doormidden te knippen en die in een envelop te doen. Daarna zou iemand die bij hem thuis ophalen. Omdat zijn rekeningen inmiddels zouden zijn geblokkeerd, kon hij dat met een gerust hart doen, hield de man aan de telefoon hem voor. De doorgeknipte pinpas werd opgehaald. De oplichters wisten deze weer aan elkaar te plakken en haalden nog dezelfde avond € 20.000 van de rekening van de Lissenaar.

De transacties werden gedaan bij twee geldautomaten in Hoofddorp. De man die het geld opneemt, is daarbij duidelijk in beeld. Hij is ook verdachte in een soortgelijke zaak in Heerenveen, ook daar is een slachtoffer veel geld kwijt geraakt.

Herkent u de pinner?
Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in