De eerste gemeenteraad van de fusiegemeente (archieffoto Willem Krol)

Noordwijk – De rekenkamer gaat onderzoek doen naar de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk.

Daarbij worden de destijds vastgelegde doelstellingen tegen het licht gehouden, zoals professionalisering van de ambtelijke organisatie en een krachtiger positie in de regio. Bovendien zou de nieuwe gemeente Noordwijk een meer stabiele samenwerkingspartner zijn. Bij het onderzoek houdt de rekenkamer rekening met het feit dat de coronapandemie het behalen van de doelstellingen mogelijk heeft vertraagd.

Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn gefuseerd op 1 januari 2019.

4 REACTIES

  1. Hopelijk komt de Rekenkamer tot de conclusie dat het fout is geweest om Noordwijk en Noordwijkerhout/De Zilk te laten fuseren. In den lande zijn om diverse redenen meerder fusies van dorpen ongedaan gemaakt. Defusie wordt dit proces genoemd. Als er ooit een Defusiepartij komt in de gemeente Noordwijk weet ik waar mijn stem naar toe gaat.

  2. De doelstellingen worden nooit gehaald met zo’n colege kijk maar naar de woning bouw in ons dorp alleen maar trijnnere het is een besluiteloos college.

  3. Hadden in inwoners maar op de juiste partij gestemd, dan was die fusie er nooit gekomen! Financieel en qua doelstellingen zijn het dezelfde partijen die geld over de balk gooien (kuuroord bv wat heeft de Inwoner er aan) en niet bouwen (Bronsgeest 660 woningen verkeken kans.

  4. Inderdaad Fritzie,ellende allemaal.nu ook nog dat onder gelopen sport park waar wij waarschijnlijk weer aan mee moeten betalen.wat een drama is die fusie toch !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in