Tygo Kompier (VIJK) op 1, met het certificaat van zijn nieuwe districtsrecord, Rens Vergeer (WIJC) op 2 en op 3 Kevin Rozendaal (VIJK) (Foto: Paul Frederikze)

Warmond – Vijf WIJC-ers en vijf schaatsers van STS-KGM reden met ongeveer 65 andere jongens en meisjes van 11-12 jaar hun kampioenschap van KNSB district Sassenheim. Het klassement werd opgemaakt na twee afstanden; één ronde en 2 ronden.  Rens Vergeer (WIJC) mocht op het podium staan na afloop voor een ‘zilveren’ medaille.

Nadat in de afgelopen weken de jongste schaatsertjes hun kampioenschap hadden gereden, waren om 6.45 uur op zaterdag 9 februari de pupillen aan de beurt. Rens Vergeer werd tweede achter Tygo Kompier  (VIJK) die een districtsrecord reed op één ronde, nu 18.61 seconden. Rens reed op de 2 ronden een nieuw persoonlijk record.  Kyenno Fredrikze (WIJC) werd 13e met een dik PR op de 2 ronden.  Driek Tolk (STS-KGM) werd 19e met een val, Gijs van der Vlugt en Siem Sprenkeling (beide STS-KGM) werden resp. 23e en 24e met een PR en Ruben Greefhorst (WIJC) werd 25e.

Bij  de meisjes werd Angel Daleman (VIJL) districtskampioene, ook met een nieuw record op één ronde. Zij verbeterde dat naar 19.34. De beste WIJC-er was Imme Kok die 9e werd. Sascha Corbijn v Willenswaard (STS-KGM) eindigde op de 17e plaats met een PR op de 2 ronden. Daphne Sikking (WIJC) werd 23e, Sam van Rijn (STS-KGM) werd 26e met een PR.

Dit kampioenschap was ook een beetje een test voor de wedstrijd om de Andries Kwikbokaal aan het einde van het schaatsseizoen. Die wedstrijd op vrijdag 16 maart gaat tussen de verenigingen die schaatsen in Schaatshal Leiden, in iedere leeftijdscategorie mogen dan max 2 leden ingezet worden. De ijsclub uit Koudekerk heeft getoond zeker bij de pupillen veel snelle rijders te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in