Een eerdere schets van de parkeergarage bij Huis ter Duin. Deze gaat dus niet door.

Noordwijk – De uitkomsten van een groot parkeeronderzoek voor Noordwijk aan Zee zijn voor de zomer bekend. Wethouder Ter Hark gaf maandag een stand van zaken van het onderzoek. Parkeren onder de KW boulevard en Parallel Boulevard viel al eerder af. Het onderzoek richt zich op een parkeergarage in het duin voor Huis ter Duin in combinatie met het Vuurtorenplein. Een tweede mogelijkheid zijn meerdere parkeergarages op verschillende plekken zoals Wantveld, Vuurtorenplein en aan de Schoolstraat tegenover het Trefpunt. Aan de Schoolstraat zitten de grondeigenaren nog niet op één lijn en voor de garage in duin is toestemming van het Hoogheemraadschap essentieel. Derde optie is werken met transferia. Wethouder Ter Hark wil voor de zomer de gemeenteraad een keuze laten maken.

4 REACTIES

  1. Transferia natuurlijk! Over een paar jaar is het bezit van een auto zó 2019 en rijden die dingen allemaal autonoom! Ze zetten hun passagiers af op de boulevard en vertrekken weer.

    • Eens. Parkeergarages aan de kust trekken nog meer gemotoriseerd aan en al het verkeer gaat door de kustdorpen. De kust slibt helemaal dicht door toenemende bebouwing. Er moet een andere mobiliteitsvisie voor de toekomst komen. Veel bestuurders denken nk. nog te veel aan auto’s maar ook in auto’s.

  2. Eens. Nog veel te veel bestuurders denken in en aan auto’s. Parkeergarages aan de kust trekken nog meer verkeer aan en bezorgen alleen maar overlast. Er is een andere mobiliteitsvisie nodig. Door toenemende woningbouw slibt alles dicht en ik zie nou niet kustbezoekers met de nieuwe snelheidsbus naar de kust gaan.

  3. 1 grote parkeergarage onder de boulevard. Dat is een goede oplossing. Noordwijk is al heel lang een badplaats. Dit heeft ons dorp geen slecht gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in