Lisse – Bij CNB aan de Heereweg in Lisse is donderdag een Reuzenbol onthuld. Het is de 11e Reuzenbol in de Bollenstreek. De Reuzenbol ‘Black Tulip 1 – Vincent van Gogh’ van Michel Hoogervorst werd door twee CNB-medewerkers, John Meijer en Corine Rotteveel, onthuld.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied. Er zijn al 48 bollen geadopteerd. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Langs de Reuzenbollen is de fietsroute van de ‘Giant Tulip bulbs’ uitgezet. De komende maanden worden er meer Reuzenbollen geplaatst en onthuld.

1 REACTIE

  1. Laat ik nou denken dat de tekeningen op de bollen gemaakt zijn door kinderen maar nee het is gedaan door mensen die zich kunstenaar noemen ? en dan de relatie met Vincent van Gogh een van de grootste schilders die dit land heeft voort gebracht ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in