Voorhout – Bij De Tulperij is woensdag de Reuzenbol ‘De Bolle(n)schuur’ van kunstenaar Simon Balyon geplaatst. Met de plaatsing van deze Reuzenbol wil De Tulperij de start van het bollenseizoen symbolisch aftrappen. Een publiekstrekker is het nu nog niet omdat er vanwege de coronamaatregelen geen verkeersbewegingen gestimuleerd mogen worden.

De Reuzen(bloem)bol is 1.85 meter hoog en onderdeel van het kunstproject ‘Giant Tulip Bulbs’ in de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden de komende tijd zo’n 80 bollen geplaatst.

De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

1 REACTIE

  1. Bij een volgend artikel over dit mooie project is het wellicht leuk om te vermelden dat ook leerlingen van het Fioretti College betrokken zijn. Derdejaars leerlingen zijn op dit moment bezig met het ontwerpen en produceren van kleine informatiezuilen voor elke Giant Bulb. Een prachtige uitdaging en, betekenisvol onderwijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in