Reuzenbol gesigneerd door Jan Six X

Foto Gildemeesters Bollenstreek

Hillegom/Lisse – Jonkheer Jan Six X heeft woensdag de Reuzenbol gesigneerd, die in opdracht van de gemeente Hillegom wordt gemaakt door kunstenares Nicoline Heemskerk. Deze Reuzenbol is 1.85 meter hoog en onderdeel van het project Giant Tulip Bulbs van de Gildemeesters Bollenstreek.

Jan Six X is een afstammeling van Jan Six, de heer van Hillegom (1618-1700). Op de bol zien we diens vader, Jan Six I met zijn echtgenote Margaretha Tulp. Het signeren gebeurde in galerie De Zwarte Tulp in Lisse, waar alle tot nu toe beschilderde Reuzenbollen te zien zijn. Hier wachten ze op een plekje in de Bollenstreek. Een flink aantal Reuzenbollen is al geadopteerd door bedrijven, gemeenten en stichtingen uit de hele Bollenstreek. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Zo’n 80 Reuzenbollen zullen van Leiden tot aan Haarlem worden geplaatst. Er komen twee fietsroutes langs.

1 REACTIE

  1. Pure onzin. Jan Six I, die op de bol is afgebeeld, was GEEN heer van Hillegom! Zijn zoon, Jan Six II heeft in 1722 de ambachtsheerlijkheid Hillegom gekocht en mocht zich vanaf dat moment heer van Hillegom noemen (22 jaar na de dood van nr 1 die op de bol staat).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in