Noordwijk – Drie maal is scheepsrecht. Henk Hogervorst heeft vrijdag alsnog zijn onderscheiding ontvangen die hoort bij een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Wendy Verkleij kwam bij Hoogervorst thuis langs om de onderscheiding uit te reiken. De eerste keer, vlak voor Koningsdag, ging het niet door vanwege de corona-crisis. De tweede keer, vorige week vrijdag, was Hogervorst niet aanwezig in de Oude Jeroenskerk.

Zijn activiteiten waar hij de onderscheiding voor kreeg:

De heer Hoogervorst is directeur/eigenaar van Hoogervorst Holding B.V. te Noordwijk (diverse horecaondernemingen). Hij ontplooide/ontplooit de volgende vrijwillige activiteiten: 

1990 – 2012 bestuurslid van Noordwijk Marketing, voorheen de VVV Noordwijk
De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde mede De Mooiste File. Ook bracht hij het evenement Korte baandraverij weer terug in de traditie.

1998 – heden bestuurslid (tot 2014) van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging (NOV)
De heer Hoogervorst initieerde en organiseerde het maandelijkse netwerkevenement NOV Soos. Sinds 2015 is hij bestuurslid Horeca en Toerisme voor het Ondernemersfonds Noordwijk.

2002 – heden (voormalig) sponsor, voorzitter (sinds 2010) van de Voetbalvereniging Noordwijk en voorzitter (2002-2010 en 2018-heden) van de Businessclub. 
Hij heeft de Businessclub nieuw leven ingeblazen en uitgebouwd. Hij stimuleerde een groot aantal ondernemers om een bijdrage te leveren. Daarnaast realiseerde hij de nieuwbouw van de sportaccommodatie. Ook was hij enkele jaren scheidsrechter bij de jeugd.

2004 – 2014 voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noordwijk
De heer Hoogervorst maakte deel uit van diverse klankbordgroepen en droeg o.a. bij aan de intensievere samenwerking met de Noordwijkse Ondernemers Vereniging. Daarnaast heeft hij met de opening en/of overname van horecabedrijven in de economische en toeristische ontwikkeling van Noordwijk een belangrijke bijdrage geleverd. 

2017 – 2019 raadslid van de gemeente Noordwijk.
In 2012 werd de heer Hoogervorst door het regionale magazine Into Business gekozen tot de meest invloedrijke zakenman van de Bollenstreek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in