Bollenstreek – Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft Rogier van der Sande (50) unaniem voorgedragen als nieuwe dijkgraaf. Van der Sande volgt Gerard Doornbos op, die op 1 september met pensioen gaat.

Van der Sande is sinds 2011 gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Hij is lid van de VVD. Eerder was hij zes jaar lang wethouder van de gemeente Leiden. Volgens het algemeen bestuur is Van der Sande de juiste persoon om de belangen van Rijnland te behartigen en samen te werken met andere partijen, onder meer om een antwoord te vinden op de effecten van klimaatverandering op het waterbeheer.

Als de voordracht wordt overgenomen door de minister, wordt Van der Sande op 30 augustus beëdigd door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

1 REACTIE

  1. Hoop dat ie de kosten van de zuiverings- en watersysteemheffing eens tegen het licht zal houden, de enorme stijging van de afgelopen jaren gaat helemaal nergens over. Dus behartig de financiële belangen van je klanten eens een keer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in