Roep om uitstel bouw vanwege huismussen

Foto PB

Noordwijkerhout – Een commissie van omwonenden van Munnekeweij roept B&W ter verantwoording over de bouwwerkzaamheden op het terrein Schippersvaart 39.

Op dat nu nog braakliggende terrein zijn volgens de omwonenden zeer veel huismussen actief. Huismussen zijn een beschermde diersoort en volgens de Vogelbescherming Nederland nestelden deze vogeltjes ook in het nu gesloopte oude pand. ,,Als de wens is een gebouw te slopen dient door een deskundige te worden onderzocht of er beschermende diersoorten in het betreffende gebouw aanwezig zijn’’, aldus de omwonenden.

Zij willen weten, of die onderzoeken hebben plaatsgevonden en of de eigenaar van het pand heeft gezorgd voor alternatieve huisvesting voor de huismusjes. Het vermoeden bestaat ook, dat er nog geen kap- of bouwvergunning is aangevraagd. De omwonenden roepen het college op om alle werkzaamheden op het terrein te stoppen, zodat de resterende bomen voorlopig blijven staan, totdat duidelijk is dat aan alle verplichtingen is voldaan.

2 REACTIES

    • Ik kan mij niet voorstellen dat alle omwonenden de huismussen gebruiken als excuus, heeft niets te maken met de status van de huismus, bewust ophouden van de bouwactiviteiten, dmv deze trukendoos, er zijn juist weer heel veel huismussen, of zitten deze alleen bij mij in de tuin??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in