Noordwijk – De Muntendamsche Investerings Maatschappij en Bever Holding, bedrijven van projectontwikkelaar Ronnie van de Putte, protesteren bij de Raad van State tegen een natuurvergunning voor de herontwikkeling van Groot Hoogwaak. Het zorgcentrum wil 33 woningen slopen, 118 zorgwoningen en een parkeergarage bouwen. Ook de al gestaakte ontwikkeling van het Wantveld met 150 woningen en een ondergrondse parkeergarage maakt deel uit van deze vergunning. Volgens de bedrijven heeft de gemeente Noordwijk een verkeerde procedure gevolgd. Daarom konden de bedrijven eerder geen bezwaar maken en tekenen ze nu hoger beroep aan bij de Raad van State. De zitting is maandag.

2 REACTIES

  1. Het is toch niet mogenlijk dat deze man nog durft hij heeft zo veel perselen jaren laten verpauperen vervuilen en erger in Noordwijk. Kijk eens naar de manege en rondom het vuurtorenplein een aanfluiting is voor Noordwijk . Hij moet zich schamen. Daar kan de Raad van staten eerst beter naar kijken

  2. Het is niet alleen in Noordwijk.

    Kasteel Goorhof, of kasteel Huger is een kasteel in de Belgische plaats Grobbendonk. Het kasteel in Engelse landstijl werd gebouwd tussen 1872 en 1876 door de bouwheren Ernest en Julien Dieltjens.

    Het kasteel werd gebouwd voor de Antwerpse scheepsbouwer Franz Huger. Hij had twee kinderen, Jules Huger en Maria-Catherina Huger. Toen Franz Huger overleed, ging het kasteel naar Maria-Catherina die getrouwd was met Henri Oedenkoven. Zij hadden een dochter Suzanne Oedenkoven. Als dank dat het kasteel de Eerste Wereldoorlog overleefde zonder schade werd er in 1921 een kapel bij aangebouwd.

    In de Tweede Wereldoorlog ging het echter fout. De toren van het kasteel en bijhorende daken brandde uit. Na de oorlog is het kasteel hersteld, maar veel minder speciaal en mooi als daarvoor De balkons aan de toren verdwenen en de toren werd ook veel minder groot en hoog. De dakkapelletjes werden gewijzigd en het schijnwerk in de daknokken verdween. Nadat Suzanne, dochter van Henri Oederkoven en Maria-Catherina Huger overleed, ging het kasteel naar haar dochter, Solange de Namur, dochter van Charles De Namur en Suzanne Oederkoven. Zij trouwde met dhr. Fernando Sorela Y Del Corral , een Spanjaard, en kreeg met hem zoon Ramon Sorela de Namur.

    Toen Ramon opgroeide ging hij naar Spanje, om in Marbella zijn hotel op te richten. Nadat hij er veel geld had verdiend, verkocht hij het hotel om het Grobbendonkse Goorhof te restaureren hoe het origineel voor de brand in 1944 was. In 1992 werden de plannen aan de pers bekendgemaakt. Het project moest klaar zij tegen Ramon zijn vijftigste verjaardag in 1995. Toen het project duurder leek dan gedacht en de bank de geldkraan dichtdraaide werd het project in 1995 stilgelegd. Het kasteel moest verkocht worden, voor 48 miljoen frank (1,2 miljoen euro) aan de Nederlandse N.V. Bever Holding.

    Toen er in februari 1999 op 8 verschillende plaatsen brand werd uitbrak, was een groot deel van het 4 jaar leegstaande kasteel grotendeels vernield. Sindsdien staat het kasteel leeg. In 2009 gaf N.V. Bever Holding het kasteel in de handen van makelaar H. Ceusters in Brasschaat voor het kasteel te verkopen, wat echter nooit is gelukt. Op de nacht van 28 september 2016 is het kasteel opnieuw afgebrand, waardoor op bepaalde plekken in het kasteel alleen maar de gevels overeind staan. Over de toekomst van het kasteel is nog niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in