Lijsttrekker Roberto ter Hark (Foto archief: Richard van Egmond)

Noordwijk – Wethouder Roberto ter Hark heeft vrijdagmiddag de vernieuwde rotonde aan de Lijnbaanweg in gebruik genomen. Samen met de fietsersbond Noordwijk reed hij het eerste rondje over de rotonde. De nieuwe rotonde zorgt voor meer veiligheid voor fietsers.

Volgens Ter Hark gebeurde er soms ongelukken en vaak bijna ongelukken. Met de breder opgezette rotonde met voorrang voor fietsers moet dit voorkomen worden. Het is de afronding van het project waarbij alle rotondes in de kernen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen fietsersvoorrang hebben gekregen.

De fietsersbond Noordwijk is erg blij met de nieuwe rotonde. Zij denken dat fietsers nu een stuk veiliger zijn in Noordwijk.

4 REACTIES

  1. Écht veilig is het pas wanneer fietsers hun handen uitsteken om aan te geven welke kant ze opgaan, ook op een rotonde. En dan niet gedurende 1 seconde, maar een wat langere tijd zodat een automobilist het kan waarnemen. En dan heb ik het niet over die fietsers die met hun mobieltje in de hand en soms ook oortjes in/koptelefoon op zich voort bewegen. Beiden zijn de schrik voor mij als beroepschauffeur.

      • Klopt, maar er zijn veel meer fietsers die hun handen niet uitsteken, dan automobilisten. Tja, op een werkdag zit ik als buschauffeur toch zo’n 7 uur achter het stuur. Ik wil je graag uitnodigen een hele dag mee te rijden. Dan zie je ik mee maak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in