Sassenheim – De werkgroep Rouw- en Verliescafé Over-Leven is op zoek naar een nieuwe vrijwilliger. De werkgroep organiseert bijeenkomsten voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Lotgenoten komen met elkaar in contact.

De nieuwe vrijwilliger zal, net als de andere werkgroepleden, tijdens bijeenkomsten een praatje maken met de bezoekers en hen op hun gemak stellen. Daarnaast zal hij/zij bij een aantal bijeenkomsten optreden als Kroegbaas. De belangrijkste taak van de Kroegbaas is het (bege)leiden  van de bijeenkomst. Kortom, samen met de andere leden van de werkgroep zorgt hij/zij ervoor dat de middag goed verloopt.

De leden van de werkgroep zijn (ervarings-)deskundigen die optimistisch in het leven staan maar zeker niet voorbij willen lopen aan verdriet en rouw in de samenleving van Teylingen. Gemiddeld eenmaal per maand vindt werkoverleg van de werkgroep plaats. Tijdens dit overleg wordt de laatste bijeenkomst geëvalueerd en de komende bijeenkomst voorbereid, en daarvoor worden de taken verdeeld.

De bijeenkomsten van het Rouw- en Verliescafé vinden 6 x per jaar plaats op zondagmiddag (van 13.00 tot 17.00 uur), in de bibliotheek in Sassenheim.

Het café is er voor inwoners van Teylingen en omstreken. Gemiddeld bezoeken zo’n 12 mensen het café, waaronder een aantal vaste bezoekers. De bijeenkomsten hebben de ene keer een thema en de andere keer is juist ruimte om elkaars verhalen te delen. Thema’s uit vorige seizoenen waren o.a. Het verlies van een Broer of Zus, Alles Wordt Anders, De 7 Stappen in het Landschap van Rouw en Rouw na Echtscheiding. Tijdens de andere bijeenkomsten (Op verhaal komen) is er gelegenheid om verhalen te vertellen aan elkaar en wordt er naar elkaar geluisterd.

Aanmelden of meer informatie vragen kan bij Laura Methorst, welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen (maandag, dinsdag en donderdag), tel. 0252-231805 of per mail: [email protected].

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in