Teylingen – Ruim 400 mensen kwamen af op de eerste duurzaamheidsmarkt, woensdag in Sassembourg. De gemeente wil in 2030 100% duurzaam zijn. De markt gaf een inkijkje waar de gemeente nu staat en wat er nog moet gebeuren. Gemeente, inwoners en ondernemers presenteerden hun duurzame initiatieven. Zo willen betrokken Teylingers en Natuur Ontdekkings Centrum Koudenhoorn 2.000 nieuwe bomen in Teylingen planten en zetten Bollenstrekers een energiecoöperatie op.

Wethouder Kees van Velzen kondigde bij de opening twee acties vanuit de gemeente aan. Met ‘Operatie Steenbreek’ wil de gemeente inwoners stimuleren om van een stenen tuin weer een groene tuin te maken. Tot 31 januari maken inwoners kans op een gratis tuinadvies. Meer informatie en aanmelden via: [email protected].

En voor drie groene initiatieven wordt een aanmoedigingsbonus van €100,- beschikbaar gesteld. Aanmelden van het initiatief kan tot 31 maart via www.groendichterbij.nl. Inwoners, jong en oud lieten diverse duurzame wensen achter in de wensboom. Al deze wensen worden in het nieuwe jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in