Teylingen – Woningcorporatie Stek verwacht in de komende jaren ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen in de gemeente Teylingen.

Volgens Stek-directeur Hans Al zijn de plannen voor de bouw van de ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen in een vergevorderd stadium. Hij maakte dit maandag bekend tijdens een presentatie voor raadsleden van de gemeente Teylingen. In Voorhout verwacht Stek 280 woningen te kunnen bouwen. Zo komen er 55 zorggerelateerde woningen in de nieuwbouwwijk Hooghkamer, die Stek in samenwerking met zorgorganisatie Philadelphia zal realiseren. Deze moeten in 2023 gereed zijn. Daarnaast staat de bouw van 225 woningen op stapel in de nieuw te ontwikkelen wijk Nieuw Boekhorst. Deze woningen zullen alle huurprijsklassen omvatten, liet Al weten. In Sassenheim gaat het om de sloop en nieuwbouw van 73 sociale huurwoningen aan de Arend Verkleijstraat en Geelhoornstraat. De bouw hiervan moet in 2025 gereed zijn. Ook komen er 30 goedkope huurwoningen in het nieuwbouwplan Bloementuin, die over twee jaar klaar moeten zijn. In Warmond wil Stek in de komende jaren 18 nieuwe woningen bouwen. Op de locatie van de voormalige basisschool De Waaier moeten 15 sociale huurwoningen worden gebouwd, terwijl 3 verouderde woningen aan de Lockhorstlaan worden gesloopt om plaats te maken voor 3 nieuwe innovatieve en duurzame woningen. Deze moeten circulair gebouwd worden, waardoor er sprake is van hergebruik van de gebruikte bouwmaterialen. Stek beschouwt de bouw van deze woningen als een soort proefproject op het gebied van circulair bouwen.

Opvallend genoeg noemde de Stek-directeur tijdens de presentatie niet de sloop en bouw van sociale huurwoningen aan de Hortuslaan in Sassenheim. Stek wil hier samen met supermarkt Hoogvliet nieuwbouw plegen. Hoewel de plannen hiervoor al langere tijd bestaan lijkt de uitvoering hiervan toch weer onderwerp van discussie te zijn omdat een deel van de Teylingse gemeenteraad daar bij voorkeur ook een ondergrondse parkeergarage wil bouwen. Stek en Hoogvliet hebben al laten weten daar niet aan mee te willen betalen, en hebben nu een brief aan de gemeenteraad gestuurd dat de nieuwbouw in gevaar kan komen als daar toch een parkeergarage komt. Stek zou niet de financiële middelen hebben om mee te betalen aan de garage, terwijl Hoogvliet wil dat de klanten daar bovengronds moeten kunnen parkeren. Over de te kiezen parkeervariant zal de gemeenteraad op 22 april besluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in