Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van ruim drie jaar geëist tegen een 55-jarige man uit Noordwijk. De man wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan een brandstichting in een Noordwijkse beddenzaak. Eerder werd een 42-jarige man uit Lisse al veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het stichten van de brand.

Op de avond van 30 april 2018 kreeg de politie een melding van een brand in de technische ruimte van Businessclass Boxsprings in Noordwijk. Door de brand moesten alle bewoners van de bovenliggende appartementen en ook de bezoekers en het personeel van het nabijgelegen restaurant worden geëvacueerd. Na onderzoek van de politie bleek dat de brand was aangestoken. De politie vond namelijk verschillende flessen spiritus onder een stapel matrassen.

Volgens het OM is de 55-jarige Noordwijker medeverantwoordelijk voor de brandstichting in de beddenzaak. Daarom heeft het OM 40 maanden cel geëist tegen de man uit Noordwijk. De man zou een voormalig manager zijn van de beddenzaak. De uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

30 maanden celstraf voor Lissenaar

Eerder werd een 42-jarige man uit Lisse veroordeeld tot 30 maanden cel voor het stichten van de brand in de beddenzaak. Die straf viel lager uit dan de eis van 40 maanden celstraf van het Openbaar Ministerie. Op beelden in de steeg achter de winkel was kort voordat de brand uitbrak een persoon te zien die de technische ruimte inging, de plek waar de brand ontstond.

Volgens het OM stond vast dat de persoon op de camerabeelden de 42-jarige man uit Lisse is. Dat concludeerden zij op basis van de kleding, tas en ‘het loopje’ van de persoon op de beelden. Ook werd er in de telefoon van de 42-jarige Lissenaar een notitie gevonden die volgens het OM leest als ‘een draaiboek voor de brandstichting’. Uit de notities op de telefoon van de 42-jarige man bleek ook dat de 55-jarige man uit Noordwijk betrokken is geweest bij de brandstichting.

Dit is een bericht van mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in