Ruime meerderheid raad voor zonnepark N206

De plek waar het zonnepark moet komen.

Noordwijk – Een ruime meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad staat welwillend tegenover de plannen een zonnepark aan te leggen tussen landgoed Klein Leeuwenhorst en de N206. De raad kwam daarvoor donderdagavond terug van reces: de aanvrager van het park wil zo snel mogelijk subsidie van het Rijk aanvragen.

Er waren twee insprekers. Het CultuurHistorisch Genootschap is tegen. Men vindt het park niet passen in het open beeld van de Bollenstreek. De penningmeester van het zonnepanelenproject op het Northgo College is van mening dat de locatie vanwege de onopvallendheid juist goed geschikt is voor een zonnepark.

Alleen CDA-ers Beugelsdijk en Van Haaster stemden tegen. Beugelsdijk pleitte voor meer onderzoek naar de gevolgen op lange termijn. Volgens Van Haaster zijn nu al investeerders actief om kleine stukjes grond op te kopen voor toekomstige zonneparken. Hij acht dit ongewenst. Wethouder Roberto ter Hark toonde begrip voor de kritische noten, maar acht de angst voor precedentenwerking ongegrond. Het plan wordt nu ter visie gelegd. Er kunnen nog bezwaren komen.

2 REACTIES

  1. Meneer Beugelsdijk heeft helemaal gelijk. NEE!, niet doen. Wat doen we met afgedankte zonnepanelen? Laten we wel wezen, het is de grootste bagger die je in huis kunt hebben! Op de langere termijn bekeken is dit smeriger dan kernenergie.

  2. Kunnen ze weer scoren de gemeenteraad ze weten nog niet eens waar ze het over hebben hier komen ze voor terug en de lopende zaken blijven liggen komt er geen co 2 vrij bij dit opbouwen .Want er worden DIV bouwerijen stil gelegd in de bollen streek .Open karakter aan me hoela.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in