Foto: Gemeente Lisse

Lisse – De Ruishornlaan, een belangrijke toegangsweg in Lisse, is vanaf zaterdag 24 december weer open. Er zijn extra maatregelen getroffen aan de brug, waardoor deze langer dicht moest dan gepland, aldus de gemeente Lisse. Het zijn tijdelijke maatregelen waardoor de verkeersdoorstroming op een veilige manier kan plaatsvinden en de Ruishornlaan toch open kan. De afgelopen weken waren er herstelwerkzaamheden aan de boven- en onderzijde van de viaductbrug Ruishornlaan/Laan van Rijckevorsel. Tijdens werkzaamheden aan de onderzijde bleek dat de betonrot veel ernstiger dan verwacht.

De gemeente heeft voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo zijn er netten opgehangen aan de onderkant van de brug. Deze netten moeten betondeeltjes die loskomen opvangen. De brug blijft afgesloten voor voertuigen die zwaarder zijn dan 3,5 ton. Aan de Laan van Rijckevorsel zijn geleidebarriers geplaatst. Deze barriers zorgen ervoor dat het voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton onmogelijk is om over de brug te rijden.

De gemeente kijkt naar een oplossing voor lange termijn die aansluit bij het mobiliteitsplan, zoals bijvoorbeeld het realiseren van een gelijkvloerse aansluiting Ruishornlaan – Laan van Rijckevorsel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in