foto 's Heeren Loo

De Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi heeft een pakket met persoonlijke beschermingsmiddelen voor Surinaamse zorgmedewerkers in ontvangst genomen van ’s Heeren Loo.

De zogenaamde uitbraakbox (een doos met de basisbenodigdheden bij een coronabesmetting) staat symbool voor de 300.000 mondmaskers, 90.000 schorten en een paar duizend veiligheidsmaskers die ’s Heeren Loo schenkt aan Suriname. De middelen gaan nog deze week per schip naar het Zuid-Amerikaanse land. Daar zijn als gevolg van de coronapandemie grote tekorten in de gezondheidszorg.

Cabaretier Jörgen Raymann, die zich in Nederland hard maakt voor hulp aan Suriname, is een van de initiatiefnemers van de actie Nederland voor Suriname. Via NederlandvoorSuriname.nl kan zorgpersoneel zich melden om in Suriname te gaan helpen. Daar kunnen zorginstellingen terecht als ze materiaal willen leveren en is ook financiële hulp welkom. Ook via giro 555 kunnen mensen geld geven zodat Suriname meer vaccins tegen corona kan kopen.

4 REACTIES

  1. Makkelijk weggeven, gratis publiciteit en goedkoop scoren:’s Heeren Loo schenkt dit wel namens de Nederlandse belastingbetaler!

  2. ’s Heeren Loo heeft niks weg te geven of de directeur moet het uit zijn eigen zak betalen,
    maar daar ga ik niet van uit, het is wel een teken dat ze teveel geld van de overheid krijgen,
    anders geef je niet zomaar meer dan 200.000 euro weg.

  3. Weg die meuk..we willen nooit meer een mondkapje zien dan in ziekenhuis of bij een tandarts. Maar je zal zien dat het hele circus in het najaar weer terugkomt en het wordt nog veel erger, bedenk dat het niet voorbij is en nooit meer gaat,.de spoedwet is niet voor niets alweer verlengd voor na 1 september.

  4. Ja lekker slim en hoe verkoop je dit aan de Nederlandse belasting betaler? In het begin van de corona crisis was er bijna niets te krijgen en liepen op sommige afdeling personeelsleden onbeschermd rond. Zelfs bij J. Hobbel nog vuurwerkbrillen moeten kopen voor oorbescherming, omdat er niet geleverd kon worden.
    Wat als er straks een 4e golf komt, hebben we zelf dan nog wel genoeg middelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in