Noordwijk – Raymond Salman blijft strijden voor een referendum over de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Op 6 juli werd zijn verzoek door de Noordwijkse gemeenteraad niet gehonoreerd, omdat Salmans verzoek niet aan de referendumregels zou voldoen.

De Noordwijker legt zich er niet bij neer. Bij de gemeenteraad heeft hij inmiddels een bezwaarschrift ingediend. Ook legt Salman de zaak voor aan de rechter. Het bezwaarschrift is door de Commissie Bezwaar -en Klaagschriften ingepland voor een openbare hoorzitting op 31 augustus.

Aan minister Plasterk heeft hij dinsdag gevraagd voorlopig geen actie te ondernemen inzake de fusie. Eerst moet de bestuursrechter definitief beslissen over het referendum. Mocht dat gunstig uitpakken voor Salman, dan wil hij eerst de uitkomst van dat referendum afwachten.

5 REACTIES

 1. lekker ego nastreven en Noordwijk in de gemeente Katwijk duwen, want dat is het alternatief hierna. Dank je wel bij voorbaat Salman, maar niet heus. Gedraag je gewoon ff als een bestuurder ipv een opstandig kind. thnx.

 2. Beste Petra,

  Graag beter lezen!

  Die gênante schertsvertoning in Noordwijk(erhout) moet eens afgelopen zijn. De kiezer heeft gesproken op 19 maart 2014, en degenen die zich toen op de kandidatenlijst hebben doen plaatsen, dienen de consequenties daarvan onmiddellijk en onvoorwaardelijk te accepteren.

  De moderne gewoonten om eigenbelang en hobby’s veilig te willen stellen, is verachtelijk en dodelijk voor het aanzien van de politiek. Het is de kiezer die beslist en niet zelfingenomen pluche-klevers die zich bestuurder of raadslid mogen noemen.

 3. Er is maar één plucheklever en dat is de heer Salman. Die is bang zijn wethoudersfunctie te verliezen en zet broerlief in om dit zo veel mogelijk te vertragen.

  Naar mijn beste weten zullen de andere raadsleden moeten vechten voor een nieuwe plek, want men gaat van 21 zetels (Noordwijk) en 17 zetels (Noordwijkerhout), naar 27 zetels gezamenlijk. Dat betekent dat elf mensen (38 totaal, min 27 straks) hun zetel kwijt gaan raken. Ondanks dit vooruitzicht stemden zij toch vóór deze fusie.
  Dat is eerder het tegenovergestelde van plucheplakken: het doel (betere dienstverlening, lagere lasten) wordt door deze mensen belangrijker geacht dan de eigen functie.

  Sowieso is de term ‘pluche’ wel heel ongepast als het om gemeentepolitiek gaat. Een raadslid krijgt wat, 600 euro netto per maand voor het raadswerk? Dat kan gezien worden als voltijdsfunctie, waarmee het zwáár onder minimumloon betaald wordt. Kijk, heb je het over de Tweede Kamer of Europees Parlement, dan is het woord ‘pluche’ helemaal terecht.
  Lokaal is het echter liefdewerk oud papier en een gotspe om dit soort woorden in de mond te nemen.

 4. Beste Robin (van Maris),

  U bent toch actief voor de VVD en heeft wellicht ambities binnen de (lokale) politiek? Was uw vader niet toevalligerwijs inspreker vóór fusie?

  Wellicht moet u beter lezen en luisteren alvorens te roeptoeteren.

  • U doet hier een aanname wie de schrijver is, niet netjes en niet nagecheckt.

   Verder houdt eens op met deze onzin en respecteer het besluit van een democratisch gekozen en gevolmachtigde gemeenteraden. Stap achter je zandkasteel vandaan en richt je op de toekomst, een mooie gemeente!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in