Salman nieuwe voorzitter ISD

Archieffoto Willem Krol

Bollenstreek – De Noordwijkse wethouder Dennis Salman heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de Gemeenschappelijke Regeling Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD).

De ISD voert namens de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk taken in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet uit. Het Algemeen Bestuur heeft in een extra vergadering van 14 januari unaniem met Salmans kandidatuur ingestemd.

Salman wil zich inzetten om het aanvragen, indiceren en toekennen van hulp aan inwoners verder te blijven verbeteren. Ook wil hij de rol van de lokale loketten vergroten en de sociale wijkteams versterken.

1 REACTIE

  1. Laat hij dan eerst eens de participatieverklaring doorlichten. Dit is een verplichte gemeentelijke cursus voor personen die zich in Nederland willen vestigen waaronder ook vluchtelingen. Deze cursus kost 150,- per persoon (landelijk bedrag) voor een korte toelichting hoe om te gaan met normen en waarden in Nederland.
    Mijn vriendin volgde deze cursus (onlangs gegeven in Sassenheim duurde 2 uur en werd aan ca. 20 personen gegeven…. incl. voorstelronde en pauze).
    Een rekensom vertelde mij dat deze cursus in 2 uur een bedrag van 3000,- opbracht.
    Geldklopperij uit de zakken van de burgers. Ik zou wel eens willen weten waar het tarief van 150,- per persoon is opgebouwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in