Salman protesteert ook bij provincie

Noordwijk – Raymond Salman heeft dinsdag bezwaar aangetekend bij de provincie Zuid-Holland. Eerder vroeg de Noordwijker minister Plasterk geen actie te ondernemen inzake de fusie tussen Noordwijk en Noordwijkerhout totdat de rechter heeft geoordeeld over al dan niet een referendum hierover.

Salman verzet zich tegen het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) om het herindelingsadvies van de Noordwijkse Gemeenteraad aan de minister door te sturen, met een gunstig advies. Dat werd al een dag na het fusiebesluit van 6 juli gedaan. Salman vindt het vreemd dat het provinciaal bestuur “zomaar, halsoverkop, hem toegestuurde voorstellen automatisch van een handtekening voorziet”, zonder die voorstellen eerst te toetsen.

Salman is van mening dat GS onrechtmatig hebben gehandeld door zijn referendumverzoek te doorkruisen.

1 REACTIE

 1. Ik ben geen geboren Noordwijker .Ik ben import. Ik woon hier 19 jaar.
  Maar ik kan mij als buitenstaander niet voorstellen, dat twee zonen van Noordwijk, hun verleden en heden zomaar zonder verzet zullen prijs geven.
  Hun angels zitten in de grond van Noordwijk! Hun ziel is Noorwijk. Hun voorgeslacht is Noordwijk.
  Wat moeten zij, en vele andere Noorwijkers, met Noorwijkerhout. Zijn hischtorische roets ineens niet meer nodig? Is alles wat de Noordwijkers hebben opgebouwd door de eeuwen heen ineens algemeen goed?
  Bezuining????? Geloof je het zelf? Ik weet niet beter dan dat Katwijkers, Noordwijkers, Noordwijkerhouters hun eigen bloedgroep en karaker hebben. Dit gaat problematisch worden in de toekomst.
  Met respect voor een ieder die hiermee te maken heeft, of krijgt:
  Paul van Gorcum. (inmiddels een Noordwijker?)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in