Samenwerking KTS en mboRijnland levert eerste diploma’s op

Voorhout – De eerste diploma-uitreiking heeft plaatsgevonden van de doorlopende leerroute vmbo-mbo. Dit is een nieuwe samenwerking tussen het Teylingen College KTS in Voorhout en mboRijnland, Leiden. De feestelijke diploma-uitreiking vond plaats op de KTS en was niet alleen een bijzonder moment voor de studenten.

Tien studenten ontvingen het mbo-diploma niveau 2. Twee diploma’s Constructiewerker en acht diploma’s Uitvoerend bakker en Kok werden onder het genot van een hapje en een drankje aan de trotse studenten overhandigd. Gijs Vlieland, directeur van het MBO College Dienstverlening bij mboRijnland, ontving een ingelijste afbeelding met daarop alle geslaagden. De afgelopen twee jaar hebben de bakkers en koks in hun vertrouwde omgeving les gehad van KTS-docenten. Voor de technische studenten gold dat zij de opleiding in één jaar konden afronden op de KTS. Dit was een primeur en heel bijzonder, want het is niet eerder voorgekomen dat er constructiewerkers les krijgen op een school als de KTS.

Nu de kop eraf is, zegt Adjunct-directeur van de KTS en Teamleider techniek Sebastiaan Baltes: “De technische studenten zijn blij dat zij de opleiding in één jaar hebben kunnen afronden en de KTS is verheugd over de goede samenwerking met mboRijnland.” Momenteel volgen dertien studenten de technische mbo-opleidingen van de KTS in samenwerking met mboRijnland. Dit studiejaar is er ook een doorlopende leerroute gestart voor de mbo niveau 2-opleiding Monteur elektrotechnische installaties. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in