Samenwerking voorop in de Duin- en Bollenstreek

Bollenstreek – De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk en Teylingen hebben samen de Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek opgesteld. In dit document (placemat en boekje) staan de keuzes die voor de langere periode gemaakt moeten worden voor de dorpen en alles daaromheen.

Hoe ziet de Duin- en Bollenstreek eruit in 2040? Waar wonen en werken we? Waar kunnen mensen naar toe in hun vrije tijd? Over welke wegen rijden we? Over al deze onderwerpen moeten gemeenteraden en colleges van burgemeester en wethouders keuzes maken. Sommige keuzes staan in de Omgevingsvisie van de eigen gemeente, andere keuzes gaan over gemeente- en provinciegrenzen heen.

Met de Strategische Agenda Ruimte wil de Duin- en Bollenstreek zich sterker positioneren in de gesprekken met de grotere steden en regio’s als Amsterdam en Den Haag/Rotterdam. De economische pijlers van de streek zijn bekend over de hele wereld: De Keukenhof, Spacecampus (ESA-ESTEC), Unmanned Valley (voormalig vliegkamp Valkenburg) en flowerscience.

De Strategische Agenda Ruimte van de Duin- en Bollenstreek is online te vinden op de websites van de gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in