Schaatskoorts: Noordwijk “giet oan”, Warmond blijft dicht

Noordwijk/Warmond – Dalende temperaturen, oplopende schaatskoorts en strenge coronamaatregelen: een lastige combinatie.

De Warmondse IJsclub heeft “met pijn in het hart” besloten de ijsbaan niet te openen, als het komende week gaat vriezen. De club wil en kan niet de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de vrijwilligers en de schaatsers nemen, zo laat het bestuur weten. Ook in Voorhout blijft de ijsbaan om deze reden dicht.

De Noordwijkse IJsclub heeft na lang wikken en wegen besloten het er wel op te wagen. Gemeente en Veiligheidsregio hebben groen licht gegeven en zodra het gaat vriezen wordt de Geversbaan geprepareerd. Als de baan opent, is dat onder strenge voorwaarden: alleen leden van de NIJC mogen komen schaatsen, ouders en andere toeschouwers zijn niet welkom en er is geen koek en zopie.

De ijsbaan van de Lissesche IJsclub gaat onder vergelijkbare voorwaarden open.

1 REACTIE

  1. In de tests kunnen ze geen onderscheid maken tussen een verkoudheid, de gewone griep of Covid. Nu plotseling wel tussen allerlei “covid-varianten” Hoe miraculeus!! Kunnen RIVM en OMT dan helemaal niets dan een kip zonder kop tegenstrijdige berichten eruit gooien, angst zaaien en de boel op slot adviseren? Wat mankeert ze in godsnaam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in