Foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Omwonenden van de door Stek Wonen gebouwde acht nieuwe woningen in de Jan Steenlaan in Warmond hebben bij de gemeente Teylingen aan de bel getrokken omdat er door de sloop van de oude woningen en de bouw van de nieuwe woningen schade is ontstaan aan hun huizen.

Namens de omwonenden sprak Richard van der Waals dinsdag in tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte. Volgens Van der Waals werden de omwonenden min of meer overvallen door de sloop van de acht oude woningen. Door de sloop zijn er onder andere scheuren ontstaan in muren van omliggende woningen, die op staal zijn gebouwd. De heipalen van de nieuwe woningen zijn geboord, waardoor verdere schade werd voorkomen. Maar de heipalen van de schuurtjes, die de bouwer volgens zijn zeggen eerder “vergeten” zou zijn, zijn geslagen. Ook hierdoor is schade ontstaan aan omliggende woningen. Contact hierover met onder andere de bouwer, Stek Wonen en de gemeente Teylingen leidde echter niet tot een oplossing voor de door de omwonenden geleden schade.

Wethouder Maries Volten kon zich de onvrede van de omwonenden wel voorstellen, en zegde toe dat zij gaat uitzoeken wat er precies mis is gegaan. Zij gaat daarvoor contact opnemen met alle betrokken partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in