Noordwijk – Bewoners van de Grashoek houden zich vaak niet aan de maximumsnelheid van 15 kilometer per uur.

Dinsdagavond maakte commissielid De Jong (CDA) zich hier zorgen over. Hij wilde weten, of het gemeentebestuur met borden duidelijk kan maken, hoe hard hier gereden mag worden.

Wethouder Roberto ter Hark is dat niet van plan. Hij gaf aan, dat het duidelijk is dat de Grashoek een woonerf is en dat degenen die daar rondrijden ‘bestemmingsverkeer’ zijn. ,,Die wijk is ingericht om langzaam te rijden. We plaatsen liever minder dan meer borden om het overzicht te bewaren.’’ Wel komt er een gesprek met de wijkvereniging, waarbij onder meer bekeken wordt, wat de wijkvereniging zelf kan doen om het langzaam rijden te stimuleren.

10 REACTIES

 1. Niet alleen bewoners, maar denk ook aan de vele bezorgdiensten die te hard door de wijk rijden.
  En inderdaad meer borden heeft geen zin, is gewoon asociaal gedrag van mensen die totaal niet bezig zijn met hun omgeving.

 2. Het is heel belangrijk om inderdaad ook de bezorgdiensten te bereiken en dat lukt niet door enkel met de buurtvereniging in gesprek te gaan. Nog niet zo lang geleden reed er bij ons voor de deur een autootje van de pizza bezorger van het Rederijkersplein met minimaal 40km/uur!! door de straat. Als er een kind uit één van de carporten was gekomen waren de gevolgen niet te overzien geweest. Er moet dus duidelijk iets gebeuren, voordat er ernstige ongelukken gebeuren.

 3. Van de week weer een bus die bestellingen aflevert met een noodgang door de straat. Dit is meer regel dan uitzondering… gaat een keer zo fout

 4. We hebben ook ‘bezoekers’ die Noordwijk zee als bestemming hebben, die de fietspaden richting van Panhuys of duinweg gebruiken. Dus bestemmingsverkeer is echt niet alleen de bewoners.

 5. Het erge is dat het vooral de bewoners zelf zijn. Die enkele bezorgdienst t.o.v. de tientallen mensen die HEEL SNEL THUIS moeten zijn, want je wint wel 20 seconden…

  Kansloos gedrag, maar veranderen zal het niet :).

 6. Grappig dat iedereen de bezorgdiensten de schuld geeft, maar dat de bewoners de grootste veroorzakers zijn.
  Kansloos gedrag voor die 10 seconden winst :).

 7. Bo mag ik weten waarom mijn duidelijke uitleg over dit probleem niet is geplaatst ? Heb ik iets verkeerd gezegd door roekeloze bestuurders bij naam te noemen en dat niemand er iets aan wil/kan doen. Dit probleem is al meerder malen bij de politie aangekaart maar zeggen geen flitser te mogen gebruiken omdat de straten te kort zijn. De wijkvereniging heeft dit probleem al heel vaak aangekaart bij de gemeente zonder resultaat overigens!

 8. Politie is die er nog in Noordwijk ja op zee daar zie je ze regelmatig rijden .Binnen telt niet mee want dat zijn maar gewone mensen .

  • Beste Kees: Als echte Zeeër moet mij 1 ding van het hart: de scheidslijn tussen Zee en Binnen is de Wetering (Duinwetering) dus de Grashoek is echt Noortuk op Zee

 9. Nou Jan ik ben het helemaal eens en het klopt. De gemeente heeft ooit al jaren geleden het dure probleem gehad dat er aan de West zijde aan de ingang van de Gras hoekzijde aan de Nortghodreef een bord neer te zetten met Noordwijk Binnen. Het is heel snel weggehaald. Laten we het over de kosten en de onzin daar van maar niet hebben, En ja vroeger liep de kerkelijke grens van Noordwijk inderdaad bij de Wetering. Ik heb een overbuurman bij mij in de straat die beweert dat de grens tussen Zee en en Binnen precies door onze de straat loopt dus hij zegt Zeer te zijn en ik Binder .Hoe gestoord ben je dan vraag ik mij af. Trouwens ik heb geen enkel probleem met Binders, zijn veel gezelliger trouwens!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in