Noordwijk – “Het doel van Schiphol is om maximale groeimogelijkheden te creëren voor de toekomst. Er is daarom naar onze mening per definitie geen sprake van een onafhankelijk onderzoek”, aldus B&W van Noordwijk.

Hiermee beantwoorden ze vragen van de D66-fractie over de berichtgeving dat Noordwijk geen vertrouwen heeft in het onderzoek naar de groei van Schiphol. Het college vindt het goed dat dat staatssecretaris Dijksma heeft besloten een onafhankelijke second opinion op de MER-Schiphol te laten uitvoeren.

Op een vraag van het CDA Noordwijk antwoorden B&W dat zij de Omgevingsraad Schiphol een belangrijk platform vinden, maar dat die naar hun mening te traag functioneert: “er worden maar geen knopen doorgehakt”.

2 REACTIES

  1. Wat is eigenlijk de minimale hoogte dat een vliegtuig boven Noordwijk mag vliegen?
    Ik heb de indruk dat ze tegenwoordig behoorlijk (te) laag en dus met veel geluidsoverlast over de woonwijken vliegen.

  2. Voor een landing op de kaagbaan vanuit ZW is de minimale vlieghoogte is 4000 voet (1219 meter) of hoger begint bij SOKSI (navigatiepunt boven zee ten ZW van noordwijk ter hoogte van Katwijk). Dit is de procedure voor een nachtelijke nadering (2230-0630) op de kaagbaan. Hierbij wordt een continue daling ingezet tot aan de landingsbaan (CDA approach).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in