Lisse – In het kader van Literatour, de boekenweek voor jongeren, was maandag Aafke Romeijn te gast op het Fioretti College voor een lezing aan alle leerlingen uit 6VWO. Romeijn vindt zichzelf een beetje gek, ze komt ook uit een gekke familie zegt ze zelf. De leerlingen vonden haar misschien ook wel een beetje gek, maar werden vooral geïnspireerd. Romeijn sloot goed aan bij de belevingswereld van de jongeren en vooral het feit dat ze een enorme duizendpoot is maakte indruk. Naast het schrijven van boeken, schrijft ze ook columns voor de ‘Linda’, lekker geld verdienen is dat, iets wat de leerlingen natuurlijk erg interessant vinden. Daarnaast maakt ze ook muziek.

Waar leerlingen vooral in geïnteresseerd waren, is het schrijfproces. Romeijn werkt eerst alles zorgvuldig uit in een excel-bestand. Alles moet kloppen en dat is met science-fiction best lastig. Als ze echt aan de slag gaat met schrijven, schrijft ze ongeveer twee uur per dag en daarin moeten wel minimaal 500 woorden worden geschreven. Het liefst begint zij in de ochtend met twee uur schrijven, dan is ze er maar weer vanaf. 

Romeijn bood ook aan om boekentips te geven, ook voor de echte leeshaters… Ze vroeg de leerlingen eerst naar de favoriete Netflixserie en vervolgens probeerde ze daar een mooi boek aan te koppelen. We zijn benieuwd met welke boeken de leerlingen de komende tijd naar de les komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in