Noordwijk – Het bedrijf BOMO III B.V. mag van het college van burgemeester en wethouders een stuk grond van meer dan 600 m2 kopen voor slechts één euro.  

Het gaat om het Schuitengat; BOMO III B.V. is van plan om Hotels van Oranje en de omliggende panden te herontwikkelen. De initiatiefnemer wil de inrichting van het Schuitengat aan laten sluiten op de inrichting en uitstraling van de nieuwe panden.  

Omdat het gemeentebestuur uitgaat van andere inrichtingseisen, heeft BOMO III B.V. gevraagd om het Schuitengat van in totaal 615 m² te kopen. Hiermee is het college akkoord gegaan en voor dit stuk grond wordt dus slechts een symbolische euro betaald. Wel blijft de huidige (openbare) functie van het Schuitengat in stand.  

15 REACTIES

 1. Weer zo’n maatregel om de elite te paaien met cadeautjes terwijl de burger elk jaar meer mag betalen aan allerlei belastingen en heffingen.

 2. Dit vraagt om politieke uitleg. Hoe kan zo’n commercieel bedrijf op de zeer dure locatie 615 m2 grond kado krijgen van de gemeente, is gemeenschap. Wat is dit voor een spelletje en wie zijn hier weer wijzer van geworden. De burgers krijgen de ene na de andere lasten verhoging voor de kiezen ook van de eigen gemeente Noordwijk, en dan geef je zo een stuk grond wat op deze locatie ettelijke duizenden euro’s per m2 op kan brengen weg. Terugdraaien en zo snel mogelijk.

 3. Voor de herbouw van de Schelft (een ‘dingetje’ van algemeen belang) -om maar iets te noemen- wordt een kosten berekening per Euro nauwkeurig voorgelegd. Hier wordt grond cadeau gegeven aan grootverdieners. € 200 per m2, is dat de grondprijs?
  “Omdat de gemeente uitgaat van andere inrichtingseisen” betekent dat bomo daar nu zelf invulling aan mag geven?
  ‘k Hoop dat in de gemeenteraad er een verklaarbare uitleg komt.

 4. Nagekomen vraag voor de Raad: zijn de Raadsleden in dit besluit gekend of is dit een actie van alleen het college. Als dit zo is kan en mag dit. Is dit democratisch? Gaan jullie hier als voks vertegenwoordigers nog op terug komen? Ik ga er van uit de Raadsleden ook deze side waar burgers hun mening kunnen geven lezen. Graag daarom antwoord op deze vragen.
  P.S wat ook nog vreemd is dat onze Burgemeester deze plannen commercieel aanprijst naar Nederland. Is dit dan echt goed voor Noordwijk? Ik denk het absoluut niet! Hoe moet ik dan TRANSPARANT zien. Kijkt de Raad hier ook nog even naar????

 5. De verkoop van deze grond is nodig, omdat het hotel ondergronds verbonden gaat worden met de nieuwe parkeergarage, dit mag niet onder gemeente grond. Het schuitengat wordt vervolgens door het BOMO III BV opnieuw ingericht en blijft openbare ruimte. Alle kosten komen nu dus bij BOMO III BV te liggen en het schuitengat wordt ingericht met een luxe uitstraling die bij het hotel past. Voor de gemeente en Noordwijk dus een win win situatie. Als BOMO III BV deze grond had willen bebouwen, dan hadden ze hier echt wel een serieuze som voor moeten betalen.

 6. Peter M.
  Ji hebt vast aandelen in dit bedrijf. Jij zet de wereld door je verhaal op zijn kop. Win win situatie ja voor die ene partij dan. Ik blijf erbij dat de raad hier naar moet kijken dat is pas democratie!!

 7. Volgend jaar verkiezingen een nieuw gemeente bestuur kiezen die voor de noordwijkers is. Dan gelijk een motie van wantrouwen tegen deze burgemeester. Wij betalen voor snippergroen en moeten huur per jaar betalen 15m2 voor 250 €

 8. Mooi verhaal, natuurlijk is het handig dat de parkeer garage verbonden wordt, dat kan ook via een vergunning procedure, en blijft de tunnel constructie en verzekering van de verbinding bij de partij die het aanlag. Een soort pacht dus. Dit klinkt nu als een risico, wie zorgt ervoor dat de niet bebouwen afspraak over 50 jaar nog geldt? Je begrijpt natuurlijk dat het op de lange termijn niet te handhaven is, gratis grond dus.

 9. Peter M. 11 oktober 2021 op 10:47

  In de huidige collega is het nog een openbare plek. Over 20 jaar is er een apparent gebouwd van 20miljoen op de boulevard.

  Verkoop 1 euro? Dan wil iedereen het wel kopen! 615m2 boulevard grond!

  CLIENTISME! Roberto Te Hark heeft nu alle schijn tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in