Lisse – Het komt in veel organisaties voor: een werknemer met een loonbeslag. Voor werkgevers vaak eerder een extra handeling voor de loonadministratie, dan een reden om stil te staan bij de onderliggende financiële zorgen van de werknemer en de invloed daarvan op de werkvloer. Soms zijn er al eerder signalen: Het vragen van een voorschot op het salaris of uitbetaling van vakantiedagen. Werkgevers zijn vaak bereid om hun mensen te helpen. 

 “Financiële zorgen kunnen een persoon helemaal in beslag nemen. Het is echt belangrijk dat signalen zo vroeg mogelijk worden opgepikt.” aldus Trude Groenewegen en Santina Scholtz-Demirbey, coördinatoren bij Schuldhulpmaatje in Lisse. “Want de gevolgen van financiële zorgen zijn niet mis. Werknemers kunnen met stress rondlopen alsof ze een nacht niet hebben geslapen. Dat heeft invloed op ziekteverzuim en het functioneren in de werkkring. Soms kan het de oorzaak zijn van ernstiger zaken, zoals fraude en diefstal”

 “Voor werkgevers kan het nuttig zijn om een afspraak met Schuldhulpmaatje te maken voor een adviesgesprek over de wijze waarop zaken in het algemeen bespreekbaar kunnen worden gemaakt. Hierbij is het wel goed om te bedenken, dat het uiteindelijk de keuze van de werknemer behoort te zijn of contact wordt gezocht met Schuldhulpmaatje’’, aldus Scholtz-Demirbey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in