Hillegom – Waar SDO eind 2017 een reeks mindere wedstrijden op de mat had gelegd en had verloren, begonnen de Hillegomse korfballers in 2018 goed. Door de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar de overwinning te pakken tegen de Vinken. Met een stand van 13-15 gingen de punten naar SDO.

Ondanks dat in de week voorafgaand aan de eerste wedstrijd de selectie van SDO te kampen had met een griepgolf kon trainer Cock Hendriks zaterdag over een fitte groep beschikken. Laura Spreeuw nam na haar vakantie haar plek weer in de eerste verdediging.

Het eerste kwart van de wedstrijd lag het tempo bij beide ploegen erg hoog, wat voor het publiek zeer vermakelijk was. De doelpunten vielen ook als rijpe appelen, vooral Rianne Zwaan was scherp op haar vrije ballen. SDO nam tijdens de eerste helft meerdere malen de voorsprong, maar de Vinken wist dit tot vlak voor rust elke keer te pareren. Met nog een minuut voor rust was het Vincent Baak die voor het eerst een gat van drie doelpunten wist te creëren, 8-11.

De verwachting was dat De Vinken na rust gas zouden gaan geven, om het gat dicht te lopen. Het was echter Youri Besse die bij de tweede Hillegomse aanval na rust het gat vergrootte naar vier. In de aanval daaropvolgend van de Vinkenveense ploeg was het wederom raak en bleef het ongemeen spannend. In het vervolg van de tweede kwart lieten beide ploegen zien goed te kunnen verdedigen. De doelpunten werden duur maar SDO bleef de voorsprong behouden, door onder andere doelpunten van Richard Braam. Met nog vijf minuten op de klok wisten de Vinken het gat voor het eerst te verkleinen tot twee. SDO wist vervolgens de rust te bewaren om de wedstrijd uit te spelen en de punten mee naar huis te nemen.

Met deze overwinning staat SDO de laatste plaats af aan DKV en sluit het aan richting de middenmoot. Volgende week speelt SDO thuis tegen Oranje Nassau waar in de heenwedstrijd onnodig van werd verloren. De Hillegommers zullen dus alles aan doen om revanche te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in