Hillegom – Na de winterstop waar in de zaalcompetitie nog niet verloren werd, speelde SDO afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen De Corvers. Na een spannende strijd waar de voorsprong heen en weer ging als een tenniswedstrijd en met een bloedstollende slotfase, gingen de punten mee naar Hillegom. SDO won de wedstrijd nipt met 14-15.

In de aanloop van deze wedstrijd kreeg trainer Rolf van der Horst te maken met twee tegenslagen, Luuk Zwaan en Vincent Baak konden beiden niet spelen door ziekte en blessures. Tycho van der Zwet en Richard Braam namen de basisplaatsen over.

De start van de wedstrijd wilde de doelpunten nog niet vallen, het duurde vijf minuten toen Mick Juffermans de score opende. In het verdere vervolg van de eerste helft bleef SDO de voorsprong nemen. Maar de Corvers wisten deze even vaak gelijk te trekken, tot enkele minuten voor rust. De Hillegommers hadden een gat van twee doelpunten. Welke tot de rust werd vastgehouden, 5-7.

Na de rust kwam de club uit Hilversum zeer scherp uit de kleedkamer, binnen enkele aanvallen hadden zij de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Maar door sterk werk in de rebound van Jorrit Teeuwen, konden Mick Juffermans en Naomi van der Luit hun schoten herhalen en de stand weer gelijk trekken. Het was diezelfde aanval die weer 15 minuten voor tijd voor een voorsprong van twee doelpunten zorgde. Wat uitbleef was de genadeklap van SDO, hierdoor bleef het tot het einde spannend. In de laatste drie minuten kregen de Corvers drie strafworpen, maar twee van de drie werden gemist en de voorsprong van SDO bleef, 14-15. In de slotminuten speelde de aanval het geduldig uit en bleef SDO ongeslagen.

Door de overwinning blijft SDO samen met Thor koploper in de vierde klasse. Volgende week is er geen wedstrijd, om de week erna tegen CKV Fluks uit Noordwijk aan te treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in