Hillegom – Nadat SDO de openingswedstrijd van de zaalcompetitie had verloren, speelde het afgelopen weekend gelijk tegen DKV uit IJmuiden. Gedurende de gehele wedstrijd was het stuivertje wisselen qua voorsprong. En met nog enkele seconden op de klok was het Vincent Baak die 16-16 door korf gooide.

Afgelopen zaterdag stond voor de Hillegomse korfballers de wedstrijd tegen DKV op het programma. In de week voorafgaand aan de wedstrijd had Laura Spreeuw een enkelblessure opgelopen, waardoor Saskia de Boer haar rentree in het vlaggenschip van SDO mocht maken.

In Sporthal de Vosse was de start voor SDO binnen enkele minuten hadden zij namelijk een 2-0 voorsprong genomen. Het antwoord wat DKV hierop had zou tekenend worden voor gehele wedstrijd, strijdend trokken zij de stand gelijk, 2-2. De eerste helft bleven de ploegen om en om de voorsprong pakken en geen van beide kon deze groter maken dan 2 doelpunten. Domper op eerste helft was het uitvallen van Saskia de Boer met een knieblessure, zij werd vervangen door Eline Heemskerk.

Tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste, SDO leek de grotere kansen te hebben maar wist deze veelal niet te belonen. Maar door doelpunten van Rianne Zwaan en Youri Besse bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Met nog drie minuten op de klok leek de wedstrijd beslist, DKV nam met twee afstandsschoten de voorsprong, 14-16. Alleen de aanval van de Hillegommers daaropvolgend was het Youri Besse die onder de korf de aansluitende treffer maakte. Op de klok stond nog anderhalve minuut toen SDO in de verdediging de bal onderschepte, waarna in de aanval SDO tot 3 goede doelpogingen kwam. Met nog enkele seconden op de klok was het Vincent Baak die vanaf vijf meter de gelijkmaker scoorde. Vlak hierna floot scheidsrechter Lamars af en werden de punten gedeeld.

Volgende week speelt SDO in Badhoevedorp tegen de gelijknamige korfbalvereniging. Op het veld werd er nog verloren van deze ploeg SDO zal dus revanche willen nemen en de punten pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in