Archieffoto: DKV IJmuiden

Hillegom – In de degradatiekraker tussen DKV en SDO bleef het afgelopen zaterdag tot de laatste minuut spannend. Maar met een afstandsschot van Nicoleta de Rijk en een strafworp van Richard Braam gingen de Hillegommers met de winst aan de haal en stijgt SDO op de ranglijst naar de vijfde plaats.

De wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd DKV – SDO was afgelast waardoor beide ploegen zich uitgebreid konden voorbereiden op de ‘4 punten’ wedstrijd. Dit mocht helaas niet baten want toen de wedstrijd startte kwamen beide ploegen lastig tot scoren. Pas na 15 minuten was het DKV die het eerste doelpunt maakte. Vervolgens leek de ban gebroken, tot 4-4 bleven de twee ploegen gelijk op gaan. Toch wisten de IJmuidenaren vlak voor rust een gat te slaan van drie doelpunten, 9-6.

In de tweede helft bleef DKV de bovenliggende partij, maar door de doelpunten van Richard Braam bleef SDO in het spoor. Met nog enkele minuten op de klok nam DKV wederom op een voorsprong van twee doelpunten. Maar een doorbraak van Noami van der Luit werd beloond met een strafworp die door Vincent Baak werd benut. Drie minuten voor tijd was de spanning dus te snijden. De aanvallen van SDO werden gevaarlijker en in de verdediging was de afvallende bal veelal voor de Hillegommers. Het harde werken van SDO werd beloond door Nicoleta de Rijk die met een afstandsschot de stand gelijk trok 15-15. In de aanval daaropvolgend was het Tycho van der Zwet die met een doorbraak een strafworp forceerde. Vervolgens was het Richard Braam die (met zijn negende doelpunt) de strafworp verzilverde. Hierna waren er voor beide ploegen geen kansen meer en ging de winst naar SDO.

Door de winst springt SDO over DTS en DKV heen en bezet het nu de vijfde plaats. Volgende week spelen zij thuis tegen Badhoevedorp om 17.15 uur in de Vosse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in