Een groot deel van de selectie van Teylingen wil komend seizoen op zaterdag in plaats van op zondag voetballen. Voor de zomer bereikte het bestuur van Teylingen deze wens van de selectie. Het bestuur heeft dit verzoek van de selectie laten onderzoeken door de technische adviescommissie. Uit dit onderzoek blijkt dat als Teylingen op zondag blijft voetballen, de vereniging vrijwel onmogelijk een volwaardige selectie voor Teylingen 1 en 2 bij elkaar kan krijgen.

Het bestuur heeft dan ook een principe besluit genomen om de stap te maken naar het voetballen op zaterdag. Hier heeft de club wel een aantal randvoorwaarden aan verbonden: Er moet commitment zijn van de spelersgroep, ze moeten akkoord zijn dat het eerste team volgend jaar start in de 5e klasse. Binnen enkele jaren moet het eerste team minimaal uitkomen in de 3e klasse en het plan om op zaterdag te spelen mag niet ten koste gaan van de rest van de vereniging.

Als Teylingen volgend jaar speelt op zaterdag zal dit niet zijn onder leiding zijn van hoofdtrainer Martijn Lagendijk. Lagendijk heeft aangegeven de club te zullen verlaten op het moment dat het selectievoetbal naar de 4e/5e klasse op zaterdag zou gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in