Foto Politie

Noordwijk – Een 76-jarige man uit het werkgebied van politie Noordwijk is via internet opgelicht voor een bedrag van € 16.000.

De man werd telefonisch benaderd om, met het oog op mogelijke pensioenkortingen, een deel van zijn pensioengeld te beleggen. Via een geïnstalleerd programma op zijn pc namen de cybercriminelen de pc over en zetten betaalopdrachten klaar, die het slachtoffer onder druk uitvoerde. De bank compenseerde het slachtoffer voor een bedrag van € 6.000. De kans dat hij de rest van zijn geld nog terug ziet of dat de verdachten kunnen worden achterhaald, is nihil, volgens de politie.

De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting. Check bij twijfel een bedrijf, bijvoorbeeld via Google. Vertrouwt u het niet of bent u toch slachtoffer geworden: neem contact op met uw bank en doe altijd aangifte.

1 REACTIE

  1. Wij lezen niks over de fietsen die op de boulevard gestolen worden dat zijn ook hele bedragen .Waarom is er geen betaalde straling ze willen dat de mensen op de fiets komen maar er is helemaal geen toezicht de fietsen zijn niet interessant voor de zeven sterren badplaats .Waar is de politie de boa’s .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in